Trespa onderhouden

Trespa-gevelbekleding staat bekend om zijn onderhoudsarme karakter. Dat is gunstig, want zo heeft u minder omkijken naar het onderhoud van het Trespa. Toch wordt ook dit materiaal door de jaren heen geleidelijk dof en verweerd, wat afdoet aan de mooie en representatieve uitstraling van uw pand.

Hoe kunt u dan het beste Trespa onderhouden, als het zo’n onderhoudsarm materiaal is? Zijn er wel de juiste materialen en technieken voor beschikbaar? Die zijn er, mits u weet waar u moet zoeken. Guldie Gevelexperts laat de beste methode zien voor onderhoud van Trespa-platen.

Trespa schoonmaken

Door regelmatig uw Trespa te reinigen, zorgt u dat zaken zoals vuil en groene aanslag geen kans krijgen het materiaal (en dus de uitstraling) aan te tasten. Dat draagt bij aan een langere levensduur. Trespa-platen schoonmaken is daarmee ook een vorm van onderhoud.

Let er wel op dat u het reinigen van Trespa niet uitstelt tot op het moment dat de vervuiling zichtbaar is. Vaak is het dan al te laat. Dure schoonmaak- en onderhoudsmiddelen hebben meestal maar gering effect, dus regelmatig schoonmaken is het devies.

Wanneer de toplaag nog intact is maar de uitstraling mat en verkleurd, kunt u de Trespa in de was zetten. Het aanbrengen van een waslaag met zulke kostbare Trespa-wax is echter arbeidsintensief en heeft een zeer beperkte levensduur.

Tips voor het schoonmaken van Trespa nodig? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over het schoonmaken van Trespa-platen.

Trespa repareren

Gevelbekleding doorstaat weer en wind – letterlijk. Invloeden van buitenaf kunnen schade veroorzaken. Schade die snel moet worden weggewerkt, zodat erger wordt voorkomen. Een onderhoudsbedrijf dat weet hoe Trespa behandeld moet worden, kan dergelijke schade voor u herstellen. Wees er dus wel zeker van dat u een specialist inschakelt die weet hoe hij met uw kostbare Trespa om moet gaan!

Trespa vervangen

In het ergste geval is uw Trespa-gevelbekleding al zo lang niet meer onderhouden, dat het nodig is om de Trespa-platen te vervangen. Het is dan kostentechnisch niet meer aantrekkelijk om nog te proberen het Trespa te herstellen. Met nieuwe platen maakt u als het ware een frisse start. Wees er daarna wel alert op dat u regelmatig het Trespa laat onderhouden!

Trespa schilderen

Trespa schilderen is mogelijk, mits dit met het juiste materiaal en de juiste techniek gebeurt. Een onderhoudsspecialist die weet hoe Trespa behandeld moet worden, zal weten hoe Trespa-platen schilderen in z’n werk gaat. Houd er wel rekening mee dat het schilderwerk zelf ook onderhouden moet worden.

Trespa behandelen met Gevelexperts

Bijna al deze methodes zijn toepasbaar om Trespa te onderhouden, maar geen van allen zijn ze écht toegespitst op het herstel of behoud van de oorspronkelijke uitstraling. Niet zo vreemd, want voor een materiaal dat als onderhoudsvrij in de markt is gezet zijn er ook weinig technieken en specialisten te vinden. Maar ze zijn er wel.

Guldie Gevelexperts is op deze manier ook tot stand gekomen. Onder dit label herstellen wij zogenaamd ‘onderhoudsvrije’ gevelmaterialen in hun oude glorie. We combineren de juiste producten en applicatiemethodes en leiden onze specialisten zo op, dat zij voor elke situatie een oplossing hebben. Ook voor uw Trespa-gevelbekleding.

Ontdek onze methode Direct offerte aanvragen