Gevelrenovatie

Gevelrenovatie is de ideale manier om de oude glorie van uw gevel te herstellen. Geen overbodige luxe, aangezien de gevel het eerste is wat bezoekers van uw pand meekrijgen. In wezen een soort visitekaartje. Is dat van u nog representatief?

De gevel krijgt veel te verduren en is daarom zo nu en dan aan renovatie toe. Zeker wanneer regulier gevelonderhoud niet meer mag baten. Hoe het renoveren van een gevel in z’n werk gaat en wat de prijzen zijn? Bekijk hieronder hoe onze specialisten de renovatie van gevelbekleding aanpakken.

Gevelrenovatie door Guldie Barneveld

Wat houdt gevelrenovatie in?

Elke gevel is anders. Welke aanpak precies nodig is, is dan ook afhankelijk van allerlei factoren. Het materiaal, de leeftijd, of er schade is of niet, en ga zo maar door. Een aantal mogelijke methodes zijn als volgt:

Gevel herstellen

Een groene waas (algen en mos), witte uitbloei (zout en mineralen), zwarte aanslag (roet, atmosferische vervuiling) of gewoonweg het verminderen van de mooie uitstraling door het verstrijken van de tijd... Wanneer de gevel er niet meer zo mooi bijstaat als vroeger, kunt u deze meestal gewoon nog laten herstellen.

Dat kan bijvoorbeeld betekenen de gevel reinigen, stralen en coaten, het voegwerk herstellen, of schilderen. Het ligt maar net aan het onderliggende materiaal en uw wensen. Let op: er zijn materialen die profijt hebben van een speciale aanpak. Scrol naar beneden om daar meer over te lezen.

Gevel repareren

Soms kan er schade ontstaan, bijvoorbeeld door weersomstandigheden of een ongeluk. Die schade kan onder andere de vorm aannemen van scheuren en barsten of poreusheid vanwege vorst. In zulke gevallen is het noodzakelijk de gevel te repareren.

Hoe zo’n reparatie er precies uitziet, hangt natuurlijk af van het probleem. Het kan bijvoorbeeld gaan om plaatselijke beschadigingen wegwerken, maar ook om één of enkele gevelplaten vervangen.

Gevel vervangen

Misschien heeft reparatie of herstel geen nut meer. Of misschien wilt u gewoon een compleet nieuwe gevel, bijvoorbeeld vanwege verduurzaming of omdat een ander materiaal uw voorkeur geniet. Dan is het nodig de volledige gevelbeplating te vervangen. Op deze manier de gevel vernieuwen kost doorgaans meer, maar met zo’n investering kunt u wel weer jaren vooruit.

Tip: zorg dat u een specialist inschakelt die kennis heeft van de nieuwste technieken en materialen én hoe deze toegepast dienen te worden. Zo weet u zeker dat uw gevel gerenoveerd wordt met oog op de toekomst.

Gevelrenovatie aluminium en Trespa

Onderhoudsvrije gevel renoveren

Er zijn materialen waarbij de gevel herstellen nog niet zo eenvoudig is. Zogeheten ‘onderhoudsvrije’ materialen behoeven een specialistische aanpak. Niet iedere techniek kan zomaar worden ingezet bij ieder materiaal. Zoals bij een renovatie van gevelbeplating gemaakt van Trespa bijvoorbeeld, of gevelelementen van gepoedercoat aluminium.

Guldie heeft daarom een label ontwikkeld waaronder wij onze vakmensen opleiden om ‘onderhoudsvrije’ gebouwdelen te herstellen, met de juiste producten en applicatiemethodes: Guldie Gevelexperts. Zo beloven we dat wij uw gevelrenovatie naar behoren uitvoeren, ongeacht materiaal.

Ontdek onze methode

Kosten van een gevelrenovatie

Wat gaat een gevelrenovatie u kosten? Dat hangt maar net af van welke onderhoudswerkzaamheden er nodig zijn. Zo zal een gevel reinigen, voegen en impregneren minder kosten dan de complete gevelbekleding vervangen. Ieder project is maatwerk. U kunt daarom het beste een vrijblijvende offerte opvragen voor een duidelijke indicatie.

Bij Guldie zijn we altijd eerlijk over de mogelijkheden en transparant over de kosten. Doordacht advies, heldere afspraken, korte lijnen en een professionele houding: tijdens iedere stap weet u wat u van ons kunt verwachten. Ook daarna denken we als vaste partner graag met u mee en ontzorgen we u met maatwerk oplossingen en het gemak van totaal vastgoedonderhoud.

Vraag uw offerte aan