Aluminium kozijnen

Aluminium, in het bijzonder gepoedercoat aluminium, staat bekend als een onderhoudsvrij materiaal. Dan zou u denken dat aluminium kozijnen onderhouden niet nodig is. Toch blijkt ook dit materiaal na verloop van tijd dof, mat en vlekkerig te worden. Terwijl er maar weinig specialisten zijn die hierin kunnen faciliteren.

Desondanks zijn er wel manieren om aluminium kozijnen te onderhouden. En dat hoeft niet meteen de aluminium kozijnen vervangen te betekenen. Het is een kwestie van de juiste onderhoudsspecialist vinden. We vertellen meer over hoe wij bij Guldie Gevelexperts aluminium kozijnen herstellen.

Aluminium kozijnen onderhouden en herstellen met Guldie Gevelexperts

Waarom zijn aluminium kozijnen niet onderhoudsvrij?

Sommige materialen zijn onderhoudsintensief. Denk bijvoorbeeld aan hout of staal. Daarom zijn er in de loop van de tijd materialen ontwikkeld die juist gemakkelijk in onderhoud zijn. Deze werden in de markt gezet als (vrijwel) onderhoudsvrij.

Maar geen enkel materiaal is écht onderhoudsvrij. Een beter woord zou ‘onderhoudsarm’ zijn. Dit geldt zeker als het om elementen aan de buitenkant van een pand gaat, zoals gevelbekleding, kozijnen of puien. Deze krijgen tenslotte te maken allerlei invloeden van buitenaf. Op een gegeven moment is er toch onderhoud nodig om de uitstraling schoon, netjes en representatief te houden.

Hoe moet u aluminium kozijnen onderhouden?

De vraag rijst dan: hoe zorgt u voor het juiste onderhoud? Voor een ‘onderhoudsvrij’ materiaal zijn er doorgaans weinig onderhoudsproducten en -technieken op de markt. Dat was immers niet nodig, toch? Uiteraard ligt dat er maar net aan bij welke onderhoudsspecialist u aanklopt, maar niet elk onderhoudsbedrijf zal weten wat zij met aluminium kozijnen aan moeten.

Er zijn al een aantal dingen die u kunt (laten) doen om uw aluminium kozijnen in een goede staat te houden:

Aluminium kozijnen schoonmaken en herstellen in hun oude glorie

Met deze twee methodes bent u er echter nog niet. Na een aantal jaar zal een pand alsnog een verweerde uitstraling krijgen. En dat moet op de goede manier opgelost worden. Bovendien is ook voor deze ‘simpele’ werkzaamheden de juiste aanpak nodig.

Gevelexperts voor uw aluminium kozijnen

Ook al is schilderwerk een vorm van onderhoud, bij aluminium kozijnen is schilderen simpelweg geen optie. Met dit unieke materiaal is het belangrijk een goede specialist in te schakelen. Iemand die precies weet welk materiaal welk soort onderhoud vereist en hoe dit aangepakt moet worden. Zeker wanneer u al uw gebouwonderhoud bij één partij onderbrengt, moet diegene op elk vlak een expert zijn.

Daarom is Guldie Gevelexperts in het leven geroepen. Onder dit label herstellen wij zogenaamde onderhoudsvrije gevelmaterialen in hun oude glorie. We combineren de juiste producten en applicatiemethodes en leiden onze specialisten zo op, dat zij voor elke situatie een oplossing hebben. Ook als dat een niche als aluminium kozijnen betreft.

De voordelen

Meer weten? Vraag een gratis proefzetting aan om te zien wat Gevelexperts voor u doet. Via een vrijblijvende offerte vertellen we u graag wat het onderhoud aan uw aluminium kozijnen zal kosten. Toon de tijdloze schoonheid van uw bezit.

Naar Gevelexperts