3 voordelen van regelmatig onderhoud voor VvE's

Vanzelfsprekend gebruiken we bij Guldie alleen de allerbeste materialen en producten. Maar dat betekent niet dat regelmatig onderhoud overbodig is. Schilderwerk is en blijft kwetsbaar en gevoelig voor achterstallig onderhoud. Door uw complex  of woning regelmatig te onderhouden, voorkomt u schade en kosten. We vertellen u graag meer over de voordelen van regelmatig onderhoud. 

Veelvoorkomende gebreken en de gevolgen

Een gebouw is als een auto. U kunt nog in zo'n geavanceerd en hypermodern exemplaar rijden, vroeg of laat moet u hem toch APK laten keuren of voor onderhoud wegbrengen. Noodzakelijk, want u wilt natuurlijk niet langs de kant van de weg komen te staan.

Hetzelfde geldt dus voor uw woning of appartementencomplex. Het belang van onderhoud lijkt misschien een open deur, maar de praktijk is weerbarstig. Bij Guldie komen we regelmatig deze gebreken tegen:

  • Openstaande houtverbindingen.
  • Scheur- en barstvorming
  • Klemmende ramen en deuren / te kleine omtrekspeling
  • Verpoedering/verkrijting van de verflaag
  • Verkleuring
  • Vervuiling
  • Afbladdering/onthechting
  • Scherpe kanten
  • Onthechting op gevingerlast/gelamineerd hout
  • Mechanische beschadigingen

De gevolgen laten zich raden: houtrot, lekkende beglazing, lekkend isolatieglas, vochdoorslag, schimmelvorming en: een rekening waar de ontvanger niet bepaald blij van wordt.

Voordelen regelmatig onderhoud VvE #1: het is goedkoper

Dat brengt ons meteen op het eerste voordeel van regelmatig onderhoud. Onderhoud wordt door VvE-leden nogal eens gezien als een noodzakelijk kwaad. Begrijpelijk, want het is nu eenmaal een grote kostenpost. En dus wordt het onderhoud uitgesteld, want daarmee hoopt de VvE kosten te besparen. Maar niets is minder waar. Uitgesteld of achterstallig onderhoud vraagt juist om een grotere investering dan tijdig onderhoud.

Door preventieve maatregelen te nemen en het uitvoeren van just-in-time onderhoudsmaatregelen kunt u met resultaatgericht onderhoud 25% of zelfs meer besparen ten opzichte van traditioneel onderhoud. 

Voordelen regelmatig onderhoud VvE #2: u verhoogt de levensduur van uw complex

Goed onderhoud is het behoud van uw bezit. Stelt u het onderhoud aan uw pand te lang uit, dan zal dat op langere termijn consequenties hebben voor de kwaliteit van de ondergrond. 

Voordelen regelmatig onderhoud VvE #3: geen verrassingen, geen rompslomp

Door op basis van een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) samen te werken aan duurzaam onderhoud weet u altijd waar u aan toe bent. In een MJOP leggen we alle onderhoudswerkzaamheden en de daarbijbehorende kosten van tevoren vast. Zo heeft u ieder jaar precies inzichtelijk wat er moet gebeuren. En alles wat er aan administratie en planning bij komt kijken, regelen we ook.

Wanneer is onderhoud echt nodig?

Dat verschilt per gebouw. Voor de buitenkant geldt dat het over het algemeen raadzaam is om de boel één keer in de zes jaar onder handen te (laten) nemen. Bent u benieuwd of onderhoud aan uw complex nodig is? We denken graag met u mee over duurzaam onderhoud en staan voor u klaar met kennis, ervaring en professionele specialisten. Maar ook als onderhoud nog niet nodig is hoort u dat van ons. Wel zo eerlijk. 

Stel een vraagVraag een offerte aan

Een betrokken partij die afspraken nakomt. Zo zou ik Guldie aanbevelen aan bekenden. Je merkt echt dat de medewerkers van Guldie hart hebben voor de zaak. Dat alles zorgt voor een prettige en open samenwerking.
Reference-Avatar

Artea Beheer