Kleurentrends 2021

Kleur is zoveel meer dan een esthetisch middel alleen. Natuurlijk verbetert het juiste kleurgebruik de uitstraling van een gebouw. Maar het kan ook de gemoedstoestand beïnvloeden, productiviteit stimuleren, rust creëren en zelfs bijdragen aan een snellere genezing. Kleur heeft het ongekende vermogen om je ergens thuis te laten voelen.

Tegelijkertijd zegt kleur veel over de tijdsgeest waarin we leven. Thema's die we belangrijk vinden, zien we terug in de manier waarop we onze levensstijl uitdrukken, dus ook in ons interieur. En dat is in 2021, na een onstuimig jaar, niet anders. Dit zijn de kleurentrends van 2021!

Kleur van het jaar 2021

De kleur van het jaar 2021 volgens Flexa is: Brave Ground. Een warme, aardse bruintint die als een natuurlijke en stevige basis dient binnen elk kleurpalet. De kleur straalt rust, stabiliteit, eenvoud en natuur uit. Dat is ook de reden dat de kleur is uitgeroepen tot kleur van het jaar: stabiliteit na een onrustig jaar, om mensen te helpen verandering te omarmen.

Kleur van het jaar 2021: Flexa Brave Ground

Beeld: Guldie Colorstore

Dat maakt de kleur echter allerminst saai. In combinatie met andere kleuren kan Brave Ground juist een dynamische, creatieve en productieve omgeving creëren. Zo transformeert het elk gebouw! Dat maakt de kleur in ieder pand en in iedere sector toepasbaar.

Kleur van het jaar 2021 volgens Sikkens

De kleurexperts van Sikkens hebben op basis van de Flexa kleur van het jaar 2021 een viertal kleurpaletten samengesteld, elk met 9 tinten die Brave Ground complementeren. Deze paletten laten zien hoe de veelzijdige kleur van 2021 gebouwen in verschillende sectoren echt kan transformeren:

Timeless colors in het onderwijs

De gedachte achter het Timeless-palette was dat een leeromgeving moet inspireren, maar niet overweldigen. Verbeelding en creativiteit moeten gestimuleerd worden, terwijl er ruimte is voor concentratie en het verbeteren van de leerprestaties. Daarvanuit ontstond een neutraal kleurenschema met warme en zachte geeltinten, perfect voor zowel moderne als traditionele onderwijsruimten.

Kleurentrends 2021: Flexa kleur van het jaar Sikkens Timeless kleurpalet

Kleurentrends 2021 interieur scholen

Beeld: Sikkens

Earth colors voor zorginstellingen

In de gezondheidszorg is er een duidelijk doel: mensen hebben rust nodig en moeten herstellen. Brave Ground doet al denken aan rust en natuur, wat versterkt wordt door gebruik van kalme blauw- en groentinten. Deze kleuren hebben een positief effect op het welzijn en belasten bovendien de ogen minder. Zo ontstaat er in zorginstellingen een serene omgeving.

Kleurentrends 2021: Flexa kleur van het jaar Sikkens Earth colors kleurpalet

Kleurentrends 2021 interieur: zorg

Beeld: Sikkens

Trust colors voor kantoorpanden

Kantoren zijn allang niet meer de saaie panden van weleer. In een werkomgeving zijn verbintenis en samenwerking essentieel voor het succes van het bedrijf. Mensen werken graag in ruimtes die hieraan bijdragen. De warme en robuuste aardetinten van het Trust-palet creëren harmonie en eenheid en nodigen daarmee uit om ideeën te delen en samen tot nieuwe inzichten te komen.

Kleurentrends 2021: Flexa kleur van het jaar Sikkens Trust colors kleurpalet

Kleurentrends 2021 voor interieur kantoren en bedrijfspanden

Beeld: Sikkens

Expressive colors in de horeca

De energieke roze- en roodkleuren van het Expressive-palet springen direct in het oog, maar worden ook meteen uitgebalanceerd door Brave Ground en de andere zachtere bruin- en beigetinten. Dat geeft ruimtes een boost, wat het palet zo geschikt maakt voor gebruik in de horeca. Met deze kleuren wordt een ruimte opvallend, aantrekkelijk en memorabel.

Kleurentrends 2021: Flexa kleur van het jaar Sikkens Expressive kleurpalet

Kleurentrends 2021 in horeca interieur

Beeld: Sikkens

Meer weten over de interieur kleuren 2021?

Deze vier paletten tonen aan dat de kleur van het jaar een alom toepasbare kleurentrend voor 2021 is. Zorgvuldig uitgedacht kleurgebruik ondersteunt de functie van een gebouw en zorgt voor de juiste beleving bij de gebruikers. Welke kleuren verrijken in 2021 uw interieur?

Weten hoe u het beste de kleurtrends van 2021 in uw interieur kunt toepassen? Guldie denkt graag met u mee. Onze specialisten voorzien u van een doordacht kleuradvies en een vakkundige uitvoering.

Stel een vraag Vraag een offerte aan