Klantcase VvE Amersfoort: een duurzame samenwerking

Al decennialang gaat Guldie duurzame samenwerkingen aan met VvE’s (Vereniging van Eigenaren) van appartementencomplexen en andersoortige woongebouwen. Dankzij zulke samenwerkingen ontstaat er een vertrouwensband én weten de VvE en Guldie precies wat ze aan elkaar hebben. Frederik Bijleveld, als lid van de technische commissie verbonden aan een VvE in Amersfoort, kan dat beamen.

Guldie al 13 jaar lang de huisschilder

“Sinds ik hier, zo’n 13 jaar geleden, in de VvE gestapt ben, is Guldie al onze huisschilder. We zijn hier dan ook zeer tevreden over. Er is in principe sprake van origine een schilderplan gemaakt, maar ik moet zeggen dat ik dat altijd een beetje ingewikkeld vind”, lacht hij.

Rondje om het gebouw

“In de praktijk gaat het vaak anders: één keer per jaar komt Guldie langs en maakt dan met een of meerdere leden van de technische commissie een rondje door en om het gebouw. Er wordt dan gekeken naar welke werkzaamheden noodzakelijk zijn en wat er aan de beurt is; Guldie adviseert dan wat er gebeuren moet.” Volgens hem komen ze er dan eigenlijk altijd zonder problemen met elkaar uit. Nadat dit gebeurd is, bekijkt Guldie samen met de VvE welke werkzaamheden in welke periode gedaan kunnen worden: de binnenkant van het gebouw in de winter, de buitenkant in de zomer.

Veelzijdige onderhoudsspecialisten

Een van de grootste voordelen aan de samenwerking met Guldie is volgens Dhr. Bijleveld de veelzijdigheid van de onderhoudsspecialisten. “Het is heel plezierig dat ze zoveel kunnen. Zo is bij ons een gedeelte van de buitengevel met planken gemaakt. Die planken trekken soms wel eens krom of gaan los zitten. In zulke situaties beschikt Guldie over een timmerman – of in elk geval iemand met verstand van zaken – die dat direct op dat moment, tíjdens het schilderen, kan oplossen.”

Langdurige en vruchtbare samenwerking

Voor Dhr. Bijleveld er een tweetal zaken die het belangrijkst zijn aan het onderhouden van een langdurige en vruchtbare samenwerking met een partij als Guldie: “Vertrouwen en kwaliteit – dat zijn de twee sleutelwoorden. En een redelijke prijs, natuurlijk.” Deze twee – of eigenlijk drie – pijlers sluiten uitstekend aan op waar Guldie voor staat en wat het een VvE kan bieden: die moet er tenslotte van op aan kunnen dat het werk niet alleen goed wordt gedaan, maar ook dat er wordt gedaan wat er is afgesproken én dat dit binnen een afgesproken budget gebeurt.

Een prettig bedrijf

Het VvE-lid vervolgt: “We vinden Guldie ook een prettig bedrijf. Het is een familiebedrijf, dat vinden we sowieso al fijn. Daarnaast is het niet al te groot, beschikken ze over goed en bovendien netjes personeel waar onze bewoners zich heel prettig bij voelen. Ze zijn behoorlijk open en transparant over bijvoorbeeld de uurtarieven. Maar, prijs is niet het allerbelangrijkst. Een goed gevoel wel.”

N.B. Het betreffende appartementencomplex in Amersfoort is een van de luxere van de stad en omvat 22 appartementen. Het kleinste appartement is zo’n 135 m2, het grootste ongeveer 180 m2. Daarnaast zijn er twee penthouses van zo’n 220 m2. Het is een karakteristiek gebouw met een eigen architectuur. De VvE is naar eigen zeggen dan ook gebrand op ‘goede kwaliteit van onderhoud’.