Dit zijn dé kleurentrends voor 2018 (interieur)

Kleur is een krachtig middel. We laten er niet alleen mee zien wie we zijn en wat we mooi vinden, zorgvuldig uitgedacht kleurgebruik heeft ook direct invloed op onze gemoedstoestand. Kleur heeft het ongekende vermogen om je ergens thuis te laten voelen. Tegelijkertijd zegt kleur ook veel over de tijdsgeest waarin we leven. Thema's die we belangrijk vinden, zien we terug in de manier waarop we onze levensstijl uitdrukken, dus ook in ons interieur. Hoe dat er in 2018 uitziet? We vertellen het u graag. Dit zijn de kleurentrends voor 2018! 

Kleurentrends 2018 volgens Sigma en Sikkens

Guldie is al jaren partner van Sigma Coatings en Sikkens. Stuk voor stuk gerenommeerde merken die niet alleen verf van de allerhoogste kwaliteit leveren, maar ook een schat aan kennis in huis hebben. Zo doen beide merken ieder jaar onderzoek naar kleurbeleving en kleurtrends. Geen nattevingerwerk, want de deskundigen bij AkzoNobel (waar Sikkens een onderdeel van is) praten ieder jaar met invloedrijke, onafhankelijke designexperts over wereldwijde trends in samenleving, cultuur en woningdecoratie. Die kennis presenteren zij aan partners (zoals Guldie) en andere belanghebbenden. En wij delen deze inzichten vervolgens van harte met u, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken wanneer het op de kleur van uw interieur aankomt.


Heartwood | beeld sikkens
 
Kleurentrends 2018: Heartwood

Een dergelijke kleur hebben we nog niet eerder op de muur gezien. Het is zo iets anders dan wat we tot nu toe gewend zijn. We zijn gewend aan witte muren, met misschien wat lichtgroen, vergrijsd blauw of ander grijzigs. Maar warm roze, poeder grijs, zo zacht dat je het bijna wilt aaien, dat is echt iets nieuws. Het is een kleur die warmte geeft, die zachtheid uitstraalt,  huiselijkheid. Het is een kleur die je doet beseffen dat voelen, voelen wat een omgeving en een huis met je doet, belangrijk is. Niet alleen voor jou, maar ook vooral voor je gezin, je kinderen. Misschien zijn 3 roze wanden in de woonkamer wat veel, maar denk ook eens aan een lambrisering achter de bank afgewerkt met een mooie bies, of de slaapkamer in een roze tint. Het geeft veel warmte, sfeer en behaaglijkheid. Precies wat we nodig hebben in een wereld die steeds harder en digitaler wordt. Met verf en kleur maak je je eigen huis sfeervol en bijzonder. Poederroze combineert prachtig met bruin- en wittinten.

Hieronder vind je de motivatie van Flexa en een aantal foto's zoals die te vinden zijn op hun site.

“De keuze voor Heart Wood werd gemaakt door de kleurspecialisten van het Flexa ColorLab. Samen met diverse internationale designexperts en trendwatchers zagen zij dat er over de hele wereld steeds meer behoefte ontstaat aan huiselijkheid. Omdat Heart Wood in verschillende kleurcombinaties een geruststellende, levendige of juist rustgevende werking kan hebben, is dit de perfecte kleur voor die mondiale trend”


Heartwood | beeld sikkens

De kleur van het jaar 2018: Climax

Het kleurenbeeld van Histor laat iets heel anders zien dan Flexa. Zij kiezen voor een warmdiepe donkerblauwe tint met een ondertoon van paars en zwart. Het is een tint die rust uitstraalt en zich goed laat combineren met andere tinten als okergeel en bruintinten. Een volle kleur op de muur geeft dat een huis sfeer en diepgang krijgt. Combineer deze volle tinten met hoogglans wit geschilderde deuren en kozijnen, zodat de verdiepte kleuren prachtig uit zullen komen.


Climax | beeld Histor
 

Histor schrijft in de motivatie van hun kleurenpalet 2018 het volgende:

“De keuze voor de kleur van het jaar 2018 is Climax, een diepgrijze kleur met een warme ondertoon. Een tint met vele gezichten. Climax bezit de kwaliteit om mee te kleuren met zijn omgeving: van “natuurlijk” met de uitstraling van zwarte leisteen wanneer ze wordt gecombineerd met andere naturellen, tot ”dramatisch” in combinatie met een donker, verzadigd palet. Daarnaast versterkt de kleur Climax in elk thema de kernkwaliteit ervan en verbindt het de verschillende paletten met elkaar”


Climax | beeld Histor
 

Meer weten over de kracht van kleur?

Wilt u meer weten over kleur of heeft u behoefte aan een passend kleuradvies? Wij voorzien u graag van een doordacht advies en een vakkundige uitvoering. Vraag vandaag nog een offerte aan!

Stel een vraagVraag een offerte aan